Permanente make-up

GECERTIFICEERD IN DE VOLGENDE TECHNIEKEN;

  • Ombre/powderbrows
  • Microblading

PMU wenkbrauwen: €350,00
Voor een behandeling plan ik 2.5 uur in! Indien je verhindert bent dien je dit uiterlijk 24 uur voor de behandeling door te geven, anders dient 50,- (20 euro per ingepland uur) te worden vergoed alvorens een nieuwe afspraak te kunnen plannen (ongeacht de reden van afzegging).

IS PMU VERGELIJKBAAR MET TATOEËREN?
De techniek van tatoeëren en PMU lijken beide erg op elkaar, maar het verschil is dat tatoeëren dieper in de huid in gaat, dan met PMU. Dit heeft als voordeel dat PMU eerder vervaagt, en dus ook makkelijker aan te passen is. Daarnaast worden tatoeages uiteindelijk grijs/blauw en PMU dus niet!

HOELANG DUURT EEN PERMANENTE MAKE-UP BEHANDELING?
Een Permanente Make-up behandeling bestaat uit twee a drie sessies. Ik vind het belangrijk dat de wensen van de klant goed wordt begrepen en daarom wordt er voor de eerste behandeling altijd voldoende tijd ingepland (+/- 2.5uur). Bij de eerste behandeling zullen we de vorm en pigmentkeuze bespreken en wordt het behandelde gebied voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten.
Daarnaast wordt er bij de eerste afspraak het “informed consent” formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag je huisarts in geval van twijfel om meer informatie.
De tweede behandeling duurt ongeveer 1.5 uur.

HOELANG BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP ZITTEN?
Gemiddeld blijft PMU 1 tot 2 jaar zitten en kan je er na vervaging voor kiezen om een touch-up/nabehandeling te nemen om de kleur op te frissen.
Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen (daglicht), zonnebank en peelings.
Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomer maanden een hoge factor aan te brengen. Zo bescherm je de kleur beter tegen vervagen.
Wanneer je bijvoorbeeld je wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, dan is dit meestal het moment om een “touch-up” behandeling te doen. Dit is gemiddeld na 1 tot 2 jaar, afhankelijk van hoe goed je huid de inkt opneemt.
Een touch-up behandeling bestaat meestal uit 1 behandeling. Uiteraard gelden hier aangepaste tarieven voor.

IS HET PIJNLIJK?
De behandelingen zijn vrijwel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Om de gevoeligheid zo beperkt mogelijk te houden, kan je bij de huisarts emla creme / lidocaine creme vragen. Deze creme kan je telefonisch opvragen via de assistente van je huisarts waarna je het op kan halen bij je apotheek. Je dient de creme 45 tot 60 minuten voor de behandeling aan te brengen en dit iedere 10 minuten te herhalen zodat het goed in de huid trekt.

WAAR MOET IK REKENING MEE HOUDEN VOOR DE BEHANDELING?
Om elke PMU behandeling zo optimaal te laten verlopen, geef ik de volgende adviezen die dienen als voorzorg instructies voorafgaand aan elke behandelsessie:

– Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen, door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.
– Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en op de dag zelf geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten en sneller vervaagt.
– Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel, maximaal 1000 milligram.
– Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met je huisarts!!)
– Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
– Sport niet op de dag van de behandeling, tot 8-10 dagen na de behandeling. Hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).
– Als je je wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.

WAAR MOET IK REKENING MEE HOUDEN NA DE BEHANDELING?
Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raad ik je de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

– De behandelde huid dient gedurende 8-10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat  je géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 8-10 dagen 4-5 keer per dag enkel een dun laagje van de meegegeven zalf op de behandelde huid aan te brengen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 8 dagen is de huid volledig gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.
– De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat je huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste 8-10 dagen  na de behandeling dien je ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zal je hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.
– Raak de permanente make-up niet aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon of wattenstaafje en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.
– Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.
– Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 8-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
– Vermijd de eerste 8-10 dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als je in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
– Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

WANNEER KAN IK NIET BEHANDELD WORDEN?

– Als je jonger dan 16 jaar bent.
– Als je Hemofilie (bloedstollingsziekte) hebt.
– Als je last hebt van Keloidvorming (gestoorde wondgenezing).

– Als je zwanger bent.
– Als je koorts hebt op de behandeldag.
– Als je Roacutane (medicatie en zalf) gebruikt. Je kan dan 3 maanden na het einde van de kuur weer behandeld worden.

WANNEER MAG IK MAKE UP AANBRENGEN OP DE BEHANDELDE HUID?

De eerste 8 dagen na de behandeling mag er geen make-up aangebracht worden op of rondom de behandelde huid huid. Na 8 dagen mag dit wel, de huid is dan dicht en er kunnen dan geen infecties meer ontstaan.

IK ONDERGA BINNENKORT CHEMOTHERAPIE, WAT KAN PMU VOOR MIJ BETEKENEN?

PMU kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat je met de therapie start. Mochten de haartjes door de therapie uitvallen dan heb toch tijdelijke wenkbrauwen. Mocht je geinterreseerd zijn in deze behandeling, houd er dan rekening mee dat er tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling minimaal 10 dagen moeten zitten. Dit zodat de behandelplaats genezen is voor de chemotherapie plaats vindt.